Certifikati

Naše podjetje je zavezano kakovosti, ki jo dokazujemo vsak dan z vsemi svojimi izdelki in načinom poslovanja. Dokaz vrhunske kakovosti naših izdelkov so tudi mnogi certifikati, ki smo jih po strogih presojah pridobili in jih uspešno ohranjamo.

Evropski certifikat
ekoloških izdelkov

Evropska unija ima izjemno stroge standarde za živila, eden od najstrožjih med njimi pa je certifikat za ekološko pridelana in predelana živila. Označuje ga značilna zelena zastavica, ki dokazuje, da je označeno živilo pripravljeno v skladu z najstrožjimi ekološkimi standardi.

Certifikat za ekološka živila smo v našem podjetju pridobili leta 2018, in sicer za vse svoje ekološke testenine. To pomeni, da so vse naše ekološke testenine pripravljene samo iz ekološko pridelanih sestavin ter tudi sicer ustrezajo evropskim predpisom in pravilniku o ekološki pridelavi in predelavi kmetijskih pridelkov oziroma živil. Odlikujejo jih maloštevilne, preproste in visokokakovostne ekološko pridelane sestavine ter odlična okus in aroma.


Evropski certifikat
veganskih izdelkov

Certifikat V-label je mednarodno priznan certifikat za veganske in vegetarijanske izdelke in storitve. Je najstrožji in najbolj prepoznan evropski certifikat na tem področju.

V našem podjetju smo leta 2017 pridobili certifikat V-label vegan za naše veganske izdelke. Ti segajo od sladkega peciva do samostojnih jedi in prilog, ponudbo veganskih izdelkov pa ves čas tudi širimo.


Nagrada Inovativno živilo

Slovenski Inštitut za nutricionistiko vsako leto izbere in nagradi najbolj inovativna nova živila, proizvedena v Sloveniji. Izbrana inovativna živila odlikuje ugodna prehranska sestava in prijaznost do potrošnika.

Leta 2016 smo tudi mi prejeli nagrado za inovativno živilo, in sicer za testenine z visoko vsebnostjo beljakovin naše blagovne znamke Pure. Testenine pure odlikuje izjemno visoka vsebnost beljakovin, zato so primerne za športnike, starostnike in druge starostne skupine v obdobjih povečane potrebe po beljakovinah. Ker so pripravljene iz kakovostnih grahovih beljakovin, so primerne tudi za vegane.


Ovalni veterinarski žig

Kot prva pekarna v Sloveniji smo pridobili ovalni veterinarski žig, ki dovoljuje proizvodnjo in prodajo izdelkov, pripravljenih z mesom. Ustreznost proizvodnje nadzirajo slovenski inšpektorji in tudi neposredno inšpektorji iz EU.