Pekarna Pečjak je družinska družba, ki deluje že od leta 1972.

Naš sedež, proizvodnja in maloprodajna mreža so v Sloveniji, deželi narave, trajnostnega razvoja in vrhunske hrane, naši izdelki pa so naprodaj po vsej Evropi. Pri proizvodnji uporabljamo kakovostne surovine, iz katerih ustvarjamo tako živila po tradicionalnih receptih kot tudi nova, inovativna živila, usklajena s sodobnimi prehrambnimi trendi.

Zaposlujemo 400 ljudi v treh državah in smo eden od največjih proizvajalcev zamrznjenih živil v regiji. Proizvajamo tudi visokokakovostne testenine in sveže pecivo. Celotna proizvodnja poteka v Sloveniji. Delujemo v skladu z najvišjimi standardi evropske živilske industrije ter stalno vlagamo v razvoj, tako da lahko svojim kupcem ponujamo okusna, visokokakovostna in polnovredna živila.

Družbo vodimo člani druge generacije družine Pečjak, ki skrbimo za ohranjanje vrednot družinskega podjetništva, za visoko kakovost surovin in izdelkov ter vrhunski okus izdelkov. V osrčju našega dela je vedno človek – človek kot zaposleni, človek kot naš kupec in človek kot del skupnosti, v kateri delujemo.

Skupaj, kot družina Pečjak in kot družba Pečjak, stojimo za besedami ustanovitelja, Stanislava Pečjaka: »Naši kupci so tudi naše družine, sosedi, prijatelji. Ponuditi karkoli drugega kot najboljše je preprosto nepredstavljivo.«